петък, април 01, 2005

EQUEST вдига луксозен жилищен комплекс в София

От 990 до 1100 евро за кв. м. ще са апартаментите в "Embassy suites"

Подземен паркинг с 118 места ще има за колите на собствениците


Международният инвестиционен фонд EQUEST ще инвестира в модерен жилищен комплекс в София, съобщи председателят на борда на директорите на фонда лорд Антъни Сейнт Джон. Капиталовложението ще бъде осъществено чрез дъщерното дружество "Immofinance" с мениджър Петър Дяков.
Жилищният комплекс с име "Embassy suites"ще има 26 000 разгъната застроена площ и парк в рамките на комплекса от 8 500 кв. м, заяви Дяков. Плановете са строителството да бъде завършено изцяло до 14 месеца, добави той. Жилищният комплекс ще бъде разделен на две основни части - "зона Парк" и "зона Сити". В първата ще бъдат построени 9 четириетажни сгради, които ще бъдат заобиколени от междупарково пространство. Жилищата в тези блокчета ще са с площ от 116 до 211 кв.м.
В "зона Сити" ще има една осеметажна сграда с два етажа предназначени за търговски площи с общо 2000 кв.м. В тях ще бъдат поместени банков салон, кафе, бистро, химическо чистене, видеотека, фитнес, ресторант, както и кетъринг за жителите на останалите 6 етажа в блока. Апартаментите в сградата ще са между 99 и 250 кв.м, обясни Петър Дяков.
Жилищата в модерния комплекс ще бъдат общо 80 с обзаведени бани, с климатици и радиатори и висококачествена изолация, а придвижването вътре в "Embassy suites" ще става само с електромобили (голф колички).
За колите на собствениците ще има подземен паркинг със 118 места, а за гостите им надземен паркинг, разказа Петър Дяков. Апартаментите ще бъдат подържани и управлявани от Адис ЕООД. Комплексът ще бъде с контролиран достъп. За сигурността на живущите ще има СОТ система, видео наблюдение и въоръжена охрана.
Управителят на "Immofinance" заяви, че 20 на сто от жилищата са вече запазени, а две от тях са продадени. Цените на отделните апартаменти са от 990 до 1100 евро за квадрат в зависимост от етажността и разположението им, посочи Дяков.
Първият новодомец в комплекса, които присъстваше на първата копка, бе собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев. Той лично се нае да следи и отразява как върви строителният процес на "Embassy suites" до официалното му откриване.

http://www.monitor.bg