петък, януари 28, 2005

До 150 000 евро струва лятна къща във вилно селище край Балчик

"София билдинг груп" инвестира 25 млн. евро по северното Черноморие

През май завършват първите 14 обекта от комплекса "Холидей еко вилидж"


Между 120 000 и 150 000 евро ще струват къщите в най-новите луксозни вилни селища "Холидей еко вилидж" 1 и 2, които се строят в района на Балчик. Това съобщиха от фирмата собственик "София билдинг груп", която е сред големите инвеститори в района.

Освен лятна къща, за тази цена клиентите ще придобиват и двор от 300 - 400 кв. метра, басейн, места за паркиране. Селищата ще бъдат изградени от монолитни сгради с външни изолации, външни минерални мазилки, немска PVC дограма. Предвижда се те да имат независимо електрическо захранване и водоснабдяване. Къщите ще са обзаведени луксозно по желание на клиентите.

Засега дружеството инвеститор се ориентира основно към клиенти от Скандинавските страни, Великобритания и Русия, но е отворено и за български купувачи.
Строящите се вилни селища са разположени в района на село Рогачево, на 2 км от плажната ивица на курорта "Албена" на 3 кмот село Кранево в района на Балчик и на 26 км от Варна.

До май се очаква да бъдат завършени първите 14 къщи от общо 67 постройки, които включва проектът. Общата площ на "Холидей еко вилидж" 1 и 2 ще е около 20 000 кв. метра, а на къщите в тях - от 105 до 120 кв. м.

"София билдинг груп" ще менаджира двете вилни селища, като собствениците на къщи, ще могат да ги предоставят в активния сезон за ползване и от други туристи. Собствениците и наемателите ще ползват услуги като медицински център, ресторант-сладкарница, барбекюта, малък сервиз за автомобили, паркинги в селищата. Охраната ще се осъществява от "Интърнешънъл секюрити груп", като ще бъдат подсигурени сигнално-охранителна техника, видео наблюдение и персонална охрана.
Изпълнител на двете вилни селища е строителна фирма “Вени" от Добрич, която ще осигури работа за 700-800 строители през следващите две години.
Придобивка за собствениците ще са строящите се в близост голф игрище и летище за двумоторни самолети. На 200 м от тях са резерватът “Балта" и ловният резерват “Балтовска гора". Въздухът в района е благоприятен за хора със заболявания на дихателните пътища. Достъпът до двете селища е осигурен от първокласен път, спонсориран по програмата ФАР мeжду Варна и Балчик.

През последните години този район стана изключително популярен заради наплива от инвеститори, желаещи да изграждат вилни селища край морето. По последни данни до момента заявките за развиване на курортна дейност в тази част на Черноморието са над 35. Това обяснява и рекордно високите цени на местата в регулация Каварна и Рогачево, които стигат до 50-60 евро на кв. м.

“София билдинг груп” е собственост на Иван Динов и Манол Иванов и е един от големите инвеститори по Черноморието. Плановете на дружеството включват 2007г. инвестициите му по северното крайбрежие да стигнат до 25 000 000 евро. До момента инвестицията на фирмата в двете селища "Холидей еко вилидж" е 4 млн. евро.

http://www.monitor.bg