сряда, януари 26, 2005

Канадска компания придоби 13 % от “БенчМарк Фонд Имоти”

Канадската "Wenler International Inc." е придобила 13% от капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, на 14 януари, съобщиха от Централен депозитар и БФБ-София. Акциите са закупени от Жак Олтуски. Други четирима акционери са увеличили капитала си с между 3 и 6 на сто и делът им е достигнал между 6.15 и 14.48 на сто от капитала на дружеството.

Още през миналата седмица БФБ-София оповести, че Съветът на директорите на "БенчМарк Фонд Имоти" е решил да увеличи капитала на дружеството със 7,15 млн. лв. За целта ще бъдат емитирани 650 хил. права, срещу всяка от 650 хил. акции капитал преди увеличението, като всяко право дава възможност на акционерите да запишат по 11 акции с емисионна и номинална стойност 1 лв.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на обнародване на съобщението.
Дружеството обяви, че средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за покупка на търговски център в гр. Пловдив. "БенчМарк Фонд Имоти" АДСИЦ е подписал предварителен договор за покупка на сградата, която се намира в близост до бул. Санкт Петербург и кв. Тракия.

Имотът граничи с хипермаркетите Метро и Технополис. Разположен e на площ от 17 хил. кв. метра и включва осем магазина, голям паркинг и товаро-разтоварна площадка. Всеки от 8-те магазина може да работи самостоятелно и да развива собствена търговска дейност.

"БенчМарк Фонд Имоти" АДСИЦ планира да отдава под наем магазините, но е възможна и продажба на някои от тях. Ако се стигне до продажба, средствата ще бъдат инвестирани в нови имоти при възвращаемост в съответствие с инвестиционните цели на дружеството.


http://www.monitor.bg