петък, януари 28, 2005

Верига "Зора" строи магазини за 15 милиона лева през 2005 г.

Търговска верига "Зора" планира да инвестира 15 млн. лв. в изграждането на 5 нови магазина в Хасково, Севлиево, София, Варна и Бургас през 2005 г.
В първите три града вече са закупени парцели за строежа, а във Варна и Бургас предстои закупуването им, съобщи Георги Милушев, един от собствениците на "Зора" при откриването на 30-ия магазин на веригата в сряда вечерта.
Новооткритият магазин се намира в жк "Младост 1" в столицата. Със своите 1500 кв. м застроена площ той е сред най-големите търговски обекти на "Зора". На първия етаж от 700 кв. м са представени най-новите модели от аудио-визуалната техника, а на вторият етаж с площ от 500 кв. м се предлага бялата техника. Магазинът разполага с още 400 кв. м складова база в приземния етаж, 180 кв. м рекреативна част, която включва соларно студио, козметични процедури, както и паркинг за всички посетители.
Строителството на магазина започна през втората половина на 2004 г. В него са инвестирани над 2,5 млн. лв. Той е изграден по проект на колектив с ръководител арх. Пуцев. Строител е фирма "ММ Кънстракшънс" АД.
До момента фирма "Зора" разполага с 15 магазина в София и складова база от над 30 000 кв. м. Търговската верига включва още 15 обекта в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Харманли, Свиленград, Габрово, Севлиево, Благоевград, Петрич и Ямбол.
Фирмата е основана през 1991 г., когато е открит и първият й магазин и е една от първите частни фирми у нас, занимаващи се с търговия на домакински електроуреди. В момента тя е сред водещите на пазара, като за 2004 г. оборотът й надхвърля 50 млн. евро.

http://www.monitor.bg