сряда, януари 13, 2010

Цените на имотите като през 2005 г.

2009 година очерта края на строителния бум в България и в същото време беше годината, която постави началото на оттеглянето на спекулантите от пазара на недвижими имоти. Това каза в интервю управляващият съдружник в компанията „Home for you” Иван Горанов пред агенция Фокус.

Според него на пазара са останали сериозните и по-професионалните компании, които се занимават със строителство. „Пазарът се регулира и все повече могат да бъдат отсети качествените, добре изпълнени проекти. 2009 година беше годината, в която може да се различи сегментирането на пазара на недвижими имоти”, каза още той. Според Горанов, основните тенденции през 2009 година са спад на цените на имотите като според статистическите данни намалението е с 25%.

„При луксозните имоти с добро местоположение спадът е много по-малък, тъй като търсенето там надхвърля предлагането. При останалите имоти е обратното- при средния и ниския клас предлагането надхвърля търсенето”, каза още той. Според него, има много компании, които са получили разрешително за строеж, а не са предприели строителни работи и се изчаква. От друга страна, ценовите равнища са се върнали на нивата от 2005 година, обясни още Горанов.


http://dom.dir.bg/

1 Comments:

Anonymous BurgasImot.net said...

Не мисля че цените на имотите ще паднат то толкова ....

3:55 сл.об.  

Публикуване на коментар

<< Home