вторник, септември 18, 2007

Грийнспан прогнозира срив на британския пазар на жилища

Бившият централен банкер на САЩ Алън Грийнспан предрече срив на цените на британския пазар на жилища, пише британският в. "Дейли мейл".

Според Грийнспан, който съветва Гордън Браун, заради значителното ускоряване на инфлацията "Банк ъв Ингланд" ще бъде принудена да повиши лихвите си двойно в сравнение със сегашните 5,75 процента, за да понижи цените.

Икономистът подчертава, че засега не е ясно дали въздействието на сегашната финансова криза ще бъде също толкова разрушително, колкото и през 1998 година.

Според Грийнспан икономиката на Великобритания е достатъчно силна и е в състояние да се справи с кризата. Прогнозата на Грийнспан стана факт на фона на усилията за преодоляване на кризата, обхванала петата по големина ипотечна банка във Великобритания "Northern Rock".

Тази банка поиска помощ от "Банк ъф Ингланд", след като обезпокоени вложители изтеглиха от сметките си близо 1 млрд. британски лири (над 2 млрд. долара) и спряха работата на сайта на "Northern Rock".

http://www.actualno.com/

1 Comments:

Blogger Топблог said...

Здравейте,

Каним ви да регистрирате блога си в блог класацията на България http://topblog24.com. Информация каква полза имате от евентуалната си регистрация можете да намерите на следния линк http://www.topblog24.com/blog/index.php?act=view&id=8.

Поздрави Екипът на Топ Блог 24

10:43 пр.об.  

Публикуване на коментар

<< Home