понеделник, август 06, 2007

Човек на Жоро Илиев купи 18 дка в Пловдив за три пъти по-малко пари от друг играч

Довереникът на покойния бос на ВИС Георги Илиев в Пловдив - Румен Анастасов, стана собственик на бившия паркинг за репатрирани автомобили в ЖР ”Тракия”.


Kласираната на второ място българо-испанска фирма, която предложи 3 пъти по-висока цена и по-големи инвестиции, ще атакува сделката в съда, съобщи Дарик. Фирмата на съпругата на Анастасов – “Ара” бе почти единодушно одобрена за купувач на 18-те декара атрактивен терен и от управляващи, и от опозиция в Общинския съвет. Това стана, малко след като представител на останалата на второ място българо-испанска фирма “Коммерсия България” заяви пред съветниците, че конкурсните условия са били подменени в движение от продажба към частична замяна и е било допуснато “Ара” да коригира офертата си.

43 съветници подкрепиха избора на фирмата на Анастасов, известен с прозвището Козела, за победител в конкурса. Те се мотивираха с бонуса, предложен от “Ара” – след 3 години общината да получи 3500 кв.м. новоизградена жилищна площ към предложената цена от 2,3 млн. лв за терена.

Със 7-те милиона, които конкурентите им предлагаха, могат веднага да се закупят двойно повече апартаменти, коментира Александър Константинов от БСП, който напусна при гласуването. Само Едуард Сарафян и Константин Георгиев от СДС бяха против и окачествиха сделката като крайно неизгодна за общината. Дори независимият Димитър Костов изненадващо я подкрепи, макар че бе категоричен, че тя ще падне в съда. Ако бях гласувал “против”, щеше да излезе, че колегите от конкурсната комисия са престъпници, мотивира рязката промяна в позицията си Костов.


http://plovdiv.dir.bg/